Choklad- och hasselnötstartelette

1 juni 2020

Här kommer ett recept på en underbar tartelette. En choklad- och hasselnötstartelette: Ett choklad- och hasselnötsskal fyllt med vaniljpannacotta och hallongelé toppad med en chokladbavaroise som doppas i choklad och hasselnötter.

Låter det krångligt? Det är det inte! Här kommer receptet:

Choklad- och hasselnötsskal ca 10 skal

Ingredienser
75g Florsocker

25g Hasselnötter
185g Mjöl
25g Kakao
2g Salt
90g Smör
50g Ägg (1 st)

Tillvägagångssätt

Mixa alla torra ingredienser till och tillsätt ägg och smör. Så fort du skapat en deg så stoppa (mixar du för länge blir inte degen frasig). Plasta degen och låt den vila i kylen i några timmar innan användning. Kavla ut degen till 2-3mm och stansa ut botten med hjälp av tartringarna. Skär ut remsor till sidorna. Placera tartringen på en airmat (en silikonmatta med lufthål i, bakar du på en sån så blir botten krispig och bullar inte upp sig). Rulla i kanterna och skär rent. Baka i ringarna i ugn på 160°C i 5-10 minuter. Låt kallna lite innan du tar bort ringarna.